Home » D:News » Luăm masa în oraș și ne protejăm de coronavirus în același timp. Masca inventată de o companie din Israel

Luăm masa în oraș și ne protejăm de coronavirus în același timp. Masca inventată de o companie din Israel

Luăm masa în oraș și ne protejăm de coronavirus în același timp. Masca inventată de o companie din Israel
Sursa foto: Twitter
Publicat: 25.05.2020

Pandemia de coronavirus continuă să schimbe multe aspecte ale vieții de zi cu zi, inclusiv modul în care mâncăm.

Compania israeliană Avtipus Patents and Inventions a dezvăluit un design pentru o mască care poate fi purtată în timp ce o persoană mănâncă. Masca poate fi controlată de o manetă ținută în mână, care deschide sau închide „gura” din mască. Totuși, masca se poate deschide și automat atunci când o furculiță se apropie, potrivit companiei din Israel.

Te bucuri de masa în oraș și te protejezi de coronavirus în același timp

„Apoi poți să mănânci, să bei și să te bucuri. Ești protejat de virus și de ceilalți oameni din jur”, a spus vicepreședintele companiei pentru Reuters. După cum a menționat și agenția de știri, masca nu pare potrivită pentru supe sau rețete care implică sos. Mâncarea solidă nu ar întâmpina probleme, după cum s-a demonstrat și în imagini.

Compania a declarat că are de gând să înceapă producția măștilor în următoarele luni. Prețurile vor varia, începând de la 0.85 dolari până la 2.85 dolari. Măștile sanitare au prețuri între 20 dolari și 50 dolari pe Amazon, scrie Business Insider.

În timp ce unele țări din lume încep să renunțe la măsurile de carantină, impuse în urma pandemiei, măștile ar putea fi o posibilă soluție.

Instrucțiunile de redeschidere a restaurantelor din Hong Kong recomandă ca măștile să fie purtate și de clienți, dar și de personal, chiar dacă măștile vor fi scoase în timp ce oamenii mănâncă. În timp ce unele lanțuri din SUA vor să redeschidă restaurantele în statele unde s-a dat deja undă verde, majoritatea localurilor vor avea o capacitate mult mai limitată. Acestea vor opera la o capacitate de 25% sau 50%.

În plus, multe întreprinderi vor impune clienților să poarte măști.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum tratăm iritaţiile pielii apărute din cauza măştilor de protecţie. Ttratament pe bază de oţet recomandat de un dermatolog

Unul dintre vaccinurile anti-COVID-19 a înregistrat rezultate bune în testele pe oameni

WSJ: Guvernele şi companiile analizează deja cum vor distribui un eventual vaccin anticoronavirus

În lupta cu virusul, danezii recomandă sexul, iar autorităţile române amenzile

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase