Home » D:News » Cum arată măștile împotriva COVID-19 create de Xiaomi. Se dezinfectează singure!

Cum arată măștile împotriva COVID-19 create de Xiaomi. Se dezinfectează singure!

Cum arată măștile împotriva COVID-19 create de Xiaomi. Se dezinfectează singure!
Sursa foto: Xiaomi Huami
Publicat: 22.05.2020

Dacă întâmpini probleme atunci când vrei să îți deblochezi telefonul mobil prin recunoaștere facială în timp ce porți masca de protecție din cauza epidemiei de COVID-19, o alternativă mai bună este pe drum.

GALERIE FOTO

Compania tech Huami, din China, cunoscută mai ales pentru dispozitivele sale Amazfit, lucrează la o mască de protecție N95 transparentă care se poate curăța singură.

Multe orașe din lume au solicitat locuitorilor să poarte măști de protecție în spațiile publice. Totodată, multe companii aeriene din SUA au anunțat că în curând măștile vor deveni obligatorii la bordul avioanelor.

Măștile de protecție au devenit o parte importantă a noii „normalități”. Până acum, lipsa măștilor N95 și a celor sanitare, amândouă tipurile destinate angajaților din domeniul medical, a însemnat că oamenii au ales măști din alte materiale, precum bumbac.

Totuși, în timp ce aceste tipuri de măști ajută la protecția împotriva virusului, au și destule lipsuri. Acestea nu filtrează particulele mici de aer, trebuie să fie spălate bine în mod regulat și nu se ventilează cum trebuie. De asemenea, este imposibil să îți mai deblochezi telefonul cu recunoaștere facială, potrivit CNET.

Cum arată măștile de protecție împotriva noului coronavirus create de Xiaomi

Huami speră să resolve aceste probleme cu masca Xiaomi Huami N95 Aeri. Masca vine cu filtre de aer detașabile și emițători incorporați cu raze ultra-violete.

Sursa foto: Xiaomi Huami

Masca Xiaomi Huami N95 Aeri va fi făcută cu material transparent anti-ceață așa că trăsăturile faciale vor putea fi vizibile pentru deblocarea telefonului mobil. Designul măștii permite depozitarea unor accesorii precum un ventilator sau protector pentru ochi. Astfel, exercițiul fizic cu masca pe fața va fi mult mai suportabil.

Măștile făcute de Xiaomi se pot dezinfecta singure!

Masca se poate dezinfecta singură după fiecare utilizare dacă este conectată la un USB-C timp de câteva minute. Astfel, fiecare filtru va fi eficient timp de o lună și jumătate, potrivit unui reprezentant Huami.

Măștile N95 deja existente sunt eficiente doar pentru opt ore.

Compania produce momentan prototipuri ale măștilor Xiaomi Huami N95 Aeri, dar informează că va dura între șase luni și un an până când vor ajunge pe piață.

Chiar dacă este încă prea devreme pentru a vorbi de prețuri, Huami a transmis că dorește ca măștile să fie la fel de „accesibile” precum restul produselor Amazfit.

Ceasul smart Amazfit Bip se vinde cu 80 de dolari, ceea ce e mai puțin de jumătate din prețul produselor similare de la Fitbit, Samsung sau Apple.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Telefoanele Xiaomi nu mai sunt atât de sigure. Ce au găsit, de fapt, cercetătorii în spatele telefoanelor

Xiaomi a lansat un nou tip de smartphone la nivel global. Cum arată şi cât costă

Xiaomi a prezentat două noi smartphone-uri

Xiaomi brevetează smartphone-ul care se încarcă de la soare

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase