Home » D:News » Un nou video șocant din SUA. Doi poliţişti trântesc un bărbat de 75 de ani și îl lasă într-o baltă de sânge

Un nou video șocant din SUA. Doi poliţişti trântesc un bărbat de 75 de ani și îl lasă într-o baltă de sânge

Un nou video șocant din SUA. Doi poliţişti trântesc un bărbat de 75 de ani și îl lasă într-o baltă de sânge
Bărbatul are 75 de ani.
Publicat: 05.06.2020

Noi proteste au avut loc în mai multe state americane, în urma morţii lui George Floyd, marcând a zecea zi de manifestaţii. Doi poliţişti americani au fost filmaţi cum trântesc la pământ un bărbat de 75 de ani, în Buffalo, New York.

Scenele filmate de un reporter al unui post local de radio, WBFO, sunt tulburătoare şi au fost urmărite de milioane de americani.

Un bărbat alb, neidentificat, se apropie de cordonul de poliţie cu casca unui agent în mână. Un agent îl împinge cu mâna, altul cu un baston. Bărbatul cade şi se loveşte puternic cu capul de beton. Lângă el apare o baltă de sânge, relatează Reuters.

Polițiștii trec pe lângă el fără să îl bage în seamă, deși bărbatul sângerează

Ceilalţi poliţişti trec pe lângă victimă fără a încerca să-i acorde ajutor. Din mulţime cineva strigă să fie chemat un medic.

Incidentul a fost condamnat în termeni duri de americani pe social media. Protestatarii susţin că nu se pot opri atâta vreme cât astfel de exemple ale brutalităţii poliţiei continuă să apară.

„Am fost tulburat profund de acest video” a reacţionat primarul din Buffalo, Byron Brown.

Victima, de 75 de ani, a fost transportată la spital şi este în stare stabilă, a precizat primarul.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunţat suspedarea fără plată a celor doi poliţişti.

Trump a distribuit o scrisoare în care protestatarii din faţa Casei Albe sunt numiţi „terorişti”

Preşedintele Donald Trump a distribuit, joi o seară, pe Twitter, o scrisoare în care protestatarii paşnici care au fost dispersaţi cu forţa din parcul Lafayette din apropierea Casei Albe sunt numiţi „terorişti”.

Preşedintele a distribuit scrisoarea scrisă de fostul său avocat, John Dowd, şi adresată fostului secretar al Apărării, James Mattis.

„Protestatarii falşi de lângă Lafayette nu au fost paşnici şi nu sunt reali”, a scris Dowd, potrivit Mediafax

„Sunt terorişti care folosesc studenţi plini de ură pentru a arde şi distruge. Au abuzat şi au nu au arătat respect faţă de poliţiştii care pregăteau zona pentru impunerea restricţiilor începând cu ora 19.00″, continuă avocatul.

Scrisoarea distribuită de Trump a venit la o zi după ce fostul secretar al Apărării a transmis, miercuri, după mai multe zile de proteste, că „Donald Trump este primul preşedinte din viaţa mea care nu încearcă să unească poporul american – nici măcar nu se preface că încearcă. În schimb, el încearcă să ne dividă”, a scris Mattis în mesajul său publicat de The Atlantic.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase