Home » D:News » Spectacolul creat pe cerul nopții de racheta Falcon 9. Ultima lansare a companiei SpaceX a fost un succes

Spectacolul creat pe cerul nopții de racheta Falcon 9. Ultima lansare a companiei SpaceX a fost un succes

Spectacolul creat pe cerul nopții de racheta Falcon 9. Ultima lansare a companiei SpaceX a fost un succes
Sursa foto: Twitter @Its_Miss_Ash
Publicat: 17.06.2020

SpaceX a lansat, sâmbătă, o rachetă Falcon 9 în spațiu. Astfel, compania lui Elon Musk a trimis 58 de sateliți Starlink și trei Planet SkySat pe orbită. Misiunea a fost un succes, iar cerul nopții a arătat spectaculos.

GALERIE FOTO

Priveliștea spectaculoasă s-a datorat faptului că racheta Falcon 9 a fost lansată cu doar o oră înainte de răsărit, de la Space Launch Complex 40 al bazei militare Cape Canaveral din Florida. În timp ce racheta urca pe cerul înstelat, norul de combustibil era luminat de razele soarelui. Astfel, o priveliște de-a dreptul amețitoare s-a format.

Unii martori au anunțat că au văzut chiar și manevrele de reintrare în atmosferă a rachetei Falcon 9, în timp ce ateriza pe nava SpaceX la aproape 600 de kilometri depărtare, în Oceanul Atlantic.

Spectacolul creat pe cerul nopții de lansarea rachetei Falcon 9

Priveliștea de la lansarea rachetei a fost surprinsă de zeci de oameni, iar imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare, scrie Live Science.

Lansarea Falcon 9 de sâmbătă a fost a noua misiune care duce zeci de sateliți Starlink pe orbită. Sateliții sunt concepuți să asigure internet de mare viteză în orice loc de pe Pământ, în special în zonele izolate și slab acoperite.

Ultima lansare a companiei SpaceX a fost un succes

De asemenea, lansarea Falcon 9 de pe 13 iunie a fost a doua din cele trei lansări comerciale din acea zi. Aproape patru ore mai târziu, un Rocket Lab Electron booster a lansat cinci sateliți mici pe orbită din Noua Zeelandă.

Apoi, în jur de 11 ore mai târziu, compania japoneză Interstellar Technologies a încercat să-și lanseze racheta Momo-F5 din Hokkaido, însă misiunea nu a reușit să ajungă în spaţiul suborbital.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Lansarea Crew Dragon a reușit. SpaceX îi „readuce” pe americani în spațiu – VIDEO

Drumul lung și plin de obstacole al SpaceX. De la trei lansări eșuate la prima misiune umană în spațiu

SpaceX tocmai a lansat un joc video gratuit disponibil pentru orice browser. Poţi să duci misiunea până la capăt?

Cele 13 etape ale primei misiuni SpaceX cu echipaj uman

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase