Home » D:News » Aplicațiile pentru serviciul de internet al lui Elon Musk s-au deschis. Cum te poți înscrie la rețeaua Starlink

Aplicațiile pentru serviciul de internet al lui Elon Musk s-au deschis. Cum te poți înscrie la rețeaua Starlink

Aplicațiile pentru serviciul de internet al lui Elon Musk s-au deschis. Cum te poți înscrie la rețeaua Starlink
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 18.06.2020

Cu peste 500 de sateliți Starlink trimiși pe orbită, compania SpaceX dorește să lanseze cât mai curând serviciul său de internet. Compania lui Elon Musk caută acum utilizatori care să testeze varianta beta a serviciului. 

Site-ul oficial al serviciului de internet invită acum oamenii să aplice pentru a deveni utilizatori. „Poți primi știri despre disponibilitatea serviciului de internet Starlink în zona ta”, arată site-ul.

Odată înscriși, utilizatorii primesc un email care spune că „Starlink este conceput să livreze internet de mare viteză în locațiile în care accesul nu a fost de încredere, a fost scump sau total indisponibil. Testarea privată a versiunii beta este așteptată să înceapă în această vară, fiind urmată de testarea publică beta, începând cu latitudini mari”.

Cum te poți înscrie la rețeaua de internet Starlink

Ultima lansare de sateliți Starlink ai SpaceX a avut loc pe 13 iunie, astfel ajungând la un total de 540 de sateliți trimiși pe orbita joasă a Pământului. Numărul este suficient pentru o rază „minoră” de acoperire, potrivit lui Elon Musk. Acoperirea va putea deveni „moderată” cu un număr de 800 de sateliți.

Compania SpaceX a primit permisiune de la Comisia Federală de Comunicații (FCC) din SUA pentru a trimite până la 30.000 de sateliți astfel încât să-și construiască „constelația”.

Totuși, Ajit Pai, președintele FCC, a declarat că are „dubii” că SpaceX va putea să livreze destul internet în zonele rurale ale SUA astfel încât să îndeplinească condițiile federale pentru a aduce internet și în zonele izolate.

Aplicațiile pentru serviciul de internet al lui Elon Musk s-au deschis

Problema cu internetul prin satelit este că de multe ori nu este la fel de receptiv, având o latență de sute de milisecunde. Serviciile de internet broadband au de obicei o întârziere de câteva zeci de milisecunde, notează Futurism.

Însă, Starlink ar putea fi mult mai receptiv față de internetul tradițional prin satelit. Musk a declarat că în acest an SpaceX are de gând să obțină o „latență de sub 20 de milisecunde”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Spectacolul creat pe cerul nopții de racheta Falcon 9. Ultima lansare a companiei SpaceX a fost un succes

Lansarea Crew Dragon a reușit. SpaceX îi „readuce” pe americani în spațiu – VIDEO

Drumul lung și plin de obstacole al SpaceX. De la trei lansări eșuate la prima misiune umană în spațiu

Cele 13 etape ale primei misiuni SpaceX cu echipaj uman

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase