Home » D:News » Rezultatele oficiale finale la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020. Lista completă a notelor la Limba şi literatura română şi Matematică, pe judeţe

Rezultatele oficiale finale la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020. Lista completă a notelor la Limba şi literatura română şi Matematică, pe judeţe

Rezultatele oficiale finale la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020. Lista completă a notelor la Limba şi literatura română şi Matematică, pe judeţe
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 21.06.2020

Rezultatele oficiale finale de la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020 vor fi comunicate în mod anonim, a anunțat Ministerul Educației. Măsura reprezintă o premieră pentru învățământul românesc.

UPDATE Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională 2020, le poți vedea aici.

Elevii care au participat anul acesta la Evaluarea Națională au primit un cod unic pentru a-și putea afla notele anonimizate. Este pentru prima oară în istoria examenului când rezultatele elevilor sunt comunicate în acest fel. Codurile unice vor putea fi introduse pe site-ul oficial al Ministerului Educației pentru a accesa rezultatele complete la probele Limba și literatura română și Matematică.

Pe data de 22 iunie, până la ora 14:00, au fost afișate primele rezultate de la Evaluarea Națională 2020.

Rezultatele oficiale finale la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020

Elevii vor avea doar două zile la dispoziție pentru a depune contestații, respectiv 22 și 23 iunie. De asemenea, contestațiile vor putea fi trimise și electronic.

Contestațiile se vor putea depune pe 22 iunie, între orele 16:00 și 19:00, iar pe 23 iunie între orele 8:00 și 19:00.

Rezultatele oficiale finale vor fi comunicate în data de 27 iunie, după rezolvarea contestațiilor. Media generală obținută la examen are o pondere de 80% pentru calcularea mediei de admitere în clasa a IX-a.

Lista completă a notelor la Limba şi literatura română şi Matematică, pe judeţe

Lista completă a notelor pe județe la Limba şi literatura română şi Matematică va putea fi verificată pe Evaluare.edu.ro.

Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut examenul de anul acesta în condiții extrem de stricte, din cauza pandemiei de coronavirus. Înainte să fie primiți în sălile de clasă, elevii au trebuit să treacă printr-un control epidemiologic, timp în care li s-a luat temperatura.

Probele la Evaluarea Națională 2020 au fost susținute de elevi cu mască de protecție de față, aceștia având voie să-și dea jos mască doar când au dorit să bea apă. De asemenea, copiii au fost așezați în sălile de examen la o distanță de cel puțin 2 metri unii față de ceilalți.

Subiectele primite de elevi la Evaluarea Națională 2020

Absolvenții de clasa a VIII-a au avut la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor primite. Totuși, subiectele de anul acesta nu au inclus materia din semestrul al doilea. Măsura a fost implementată pentru că în ultimele aproape trei luni cursurile s-au desfășurat doar în regim online.

Ministerul Educației a anunțat închiderea școlilor începând cu 11 martie, din cauza răspândirii COVID-19 în România.

La proba de Limba și literatura română, elevii au fost să redacteze o narațiune de 150 – 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare care a avut loc în timpul unei activități preferate. Totodată, copiii au analizat textul „Zborul”, de Sorin Titel.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Când se vor afişa rezultatele complete de la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020. Edu.ro anunţă notele pe judeţe

Ce subiecte s-au dat la proba de Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională

Capacitate 2020. Barem de corectare pentru Limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională

Ce subiecte au picat la Evaluarea Naţională, la Matematică

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase