Home » D:News » Un bărbat din Tanzania a devenit milionar după ce a descoperit cele mai mari cristale de tanzanit din istorie

Un bărbat din Tanzania a devenit milionar după ce a descoperit cele mai mari cristale de tanzanit din istorie

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.06.2020

Un miner din Tanzania a dat lovitura după ce a descoperit cele mai mari cristale de tanzanit din istorie. Guvernul i-a oferit un cec de 3,35 milioane de dolari.

Două pietre prețioase în nuanțe întunecate de violet și albastru, fiecare de dimensiuni impresionante, au fost descoperite de Saniniu Laizer în una dintre minele de tanzanit din nordul țării care sunt înconjurate de un zid pentru a controla exportul ilegal cu aceste cristale.

„Vom avea o petrecere de pomină mâine”, a spus bărbatul care locuiește în districtul Simanjiro din Manyara.

Ce va face bărbatul din Tanzania după ce a devenit recent milionar

„Vreau să construiesc un mall și o școală. Vreau să construiesc această școală în apropiere de casa mea. Există mulți oameni săraci în zonă care nu își permit să își trimită copiii la școală. Eu nu sunt educat dar îmi place atunci când lucrurile sunt făcute într-un mod profesionist”, a explicat Saniniu Laizer.

Prima piatră prețioasă avea o greutate de 9,27 kilograme, în timp ce a doua avea 5,103 kilograme, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Minelor.

Astfel de cristale pot fi găsite doar în regiunea nordică a națiunii din estul Africii.

Mesajul președintelui Tanzaniei după ce au fost descoperite cele mai mari cristale de tanzanit din istorie

Laizer a apărut pe posturile de televiziune în timp ce a primit un cec imens după ce Banca Națională a cumpărat cristalele de tanzanit. Președintele John Magufuli l-a felicitat pe bărbat în timpul apariției sale la TV, printr-un apel telefonic.

„Aceasta este o confirmare că Tanzania este bogată”, a declarat Magufuli, potrivit The Guardian.

Autoritățile din Tanzania au stabilit anul trecut centre de comerț în toată țara pentru a le permite minerilor artizanali să vândă Guvernului pietrele prețioase și aurul pe care îl descoperă. Minerii artizanali nu sunt angajați în mod oficiali de companiile de minerit și de obicei mineresc manual.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Salvare spectaculoasă: Povestea minerilor din Chile

Comorile din adâncul pământului şi poveştile lor fascinante: tot ce trebuie să ştii despre pietrele preţioase

Cercetătorii au realizat o descoperire extrem de crucială în chimie: cum se creează ordinea din dezordine

Cristalele microscopice din Australia oferă o imagine asupra evoluţiei câmpului magnetic al Terrei

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase