Home » D:News » Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra unui al doilea val al coronavirusului. „Comparăm cu gripa spaniolă”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra unui al doilea val al coronavirusului. „Comparăm cu gripa spaniolă”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra unui al doilea val al coronavirusului. „Comparăm cu gripa spaniolă”
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 27.06.2020

Milioane de oameni ar putea muri în cazul unui al doilea val al coronavirusului, a avertizat vineri un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, adăugând că pandemia a evoluat până acum așa cum au anticipat oficialii de la OMS.

„Comparăm cu gripa spaniolă, care s-a comparat la fel cu pandemia de COVID-19. A scăzut în vară și a revenit puternic în septembrie și octombrie, fiind responsabilă pentru 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, a spus dr. Ranieri Guerra, director general adjunct al OMS la Rai TV din Italia.

Observațiile lui Guerra vin în momentul în care mai multe țări din Europa – și de pe tot globul – încep să relaxeze măsurile de restricție introduse inițial pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Oficialii UE urmează să decidă ce țări vor fi supuse restricțiilor de călătorie, după ce țările își vor redeschide granițele pentru călătoriile internaționale. Cu rate ridicate de infecție și mortalitate înregistrate în SUA și în America de Sud, este de așteptat ca vizitatorii din regiune să fie în continuare supuși restricțiilor de călătorie în Europa, scrie Mediafax.

Pe de altă parte, profesorul francez Didier Raoult, care a stârnit controverse pentru promovarea intensă a folosirii hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19, a contrazis în trecut temerile autorităţilor că ar putea veni un al doilea val de coronavirus pe fondul relaxării măsurilor stricte impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Profesorul Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia, a afirmat că datele privind răspândirea coronavirusului arată că s-ar fi ajuns la o „curbă Bell”, despre care a susţinut că este un ciclu epidemic tipic, care ar trebui să excludă perspectiva unei reveniri.

„Povestea celui de al doilea val este o fantezie care a fost inventată în timpul gripei spaniole, care a început vara şi care nu are nimic de-a face”, a afirmat medicul francez citat de Express.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase