Home » D:News » Primul caz documentat de reinfecţie cu noul coronavirus în SUA. Medicii au descoperit două tipuri de virus

Primul caz documentat de reinfecţie cu noul coronavirus în SUA. Medicii au descoperit două tipuri de virus

Primul caz documentat de reinfecţie cu noul coronavirus în SUA. Medicii au descoperit două tipuri de virus
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 31.08.2020

Medicii au identificat primul caz de reinfecţie cu COVID-19 în SUA. Este vorba despre un tânăr din Nevada, infectat a doua oră cu noul COVID-19. Cercetătorii au descoperit două tipuri diferite de virus la el.

Un bărbat din Nevada, în vârstă de 25 de ani, pare să fie primul caz documentat de reinfecţie cu COVID-19 în Statele Unite, spun cercetătorii.

Pacientul a fost infectat cu două tipuri diferite de virus

Testele genetice indică faptul că pacientul a fost infectat cu două feluri diferite de virus, a raportat echipa de la Universitatea din Nevada Reno School of Medicine şi Nevada State Public Health Laboratory.

Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată cu COVID-19 în aprilie, după ce a prezentat dureri în gât, tuse, cefalee, greaţă şi diaree, au scris cercetătorii într-un studiu publicat joi. Starea sa s-a îmbunătăţit, iar apoi a avut două teste negative.

Bărbatul a avut două infecţii virale distincte

A continuat să se simtă bine timp de aproximativ o lună. Apoi, pe 31 mai, a început să facă febră, dureri de cap, ameţeli, tuse, greaţă şi diaree. Cinci zile mai târziu, el a fost internat în spital şi a avut nevoie de oxigenare mecanică. El a fost testat din nou pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive, scrie Mediafax.

Cercetătorii din Nevada au examinat materialul genetic de la ambele mostre de virus colectate de la bărbat, iar analiza lor sugerează că a avut două infecţii virale distincte.

Rezultatele cercetării arată că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 de mai multe ori.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase