Home » D:News » Lumea fara recorduri sportive! Oamenii ating limita!

Lumea fara recorduri sportive! Oamenii ating limita!

Lumea fara recorduri sportive! Oamenii ating limita!
Publicat: 19.12.2007
Dupa anul 2060 nu se vor mai inregistra recorduri sportive, pentru ca specia umana isi va atinge pana atunci limitele fiziologice, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Franta, preluat de Daily Telegraph.

Expertii de la Institutul biomedical Irmes din Franta au analizat 3.260 de recorduri mondiale inregistrate incepand cu 1896 – anul primelor Jocuri Olimpice moderne.
Pe atunci, atletii utilizau doar 75% din capacitatea lor fizica, in timp ce astazi, acestia utilizeaza cam 99% din capacitatile lor.
Dupa ce au analizat recordurile la cinci discipline sportive – atletism, ciclism, ridicarea greutatilor, inot si patinaj viteza – cercetatorii au ajuns la concluzia ca specia umana va atinge in curand pragul de sus al limitelor fiziologice.
"Este inceputul sfarsitului", a declarat Jean-François Toussaint, seful institutului francez.
Este foarte probabil ca unele recorduri actuale sa nu fie depasite niciodata. Un exemplu ar fi recordul de 10,49 secunde la proba de 100 de metri – femei, stabilit de Florence Griffith-Joyner in 1988.
Toussaint sugereaza ca recordurile stabilite in viitor ar trebui sa fie mai putin importante decat modul in care este efectuata o proba de atletism sau calitatea competitiei sportive.

Sursa: MEDIAFAX

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase