Home » D:News » Tarile arabe dau tonul la analfabetism!

Tarile arabe dau tonul la analfabetism!

Tarile arabe dau tonul la analfabetism!
Publicat: 05.02.2008
In timp ce restul lumii evolueaza cu succes, tarile arabe pastreaza ritmul scazut de dezvoltare, analfabetismul fiind principala problema.

Chiar daca le sunt alocate fonduri record pentru dezvoltarea educatiei, tarile arabe "refuza" sa isi cultive copiii, chiar daca aceasta metoda ar fi cea mai simpla cale catre o viata mai buna. In urma unui raport intocmit de expertii Bancii Mondiale rezulta ca tarile arabe se pastreaza la un nivel foarte ridicat al analfabetismului, in timp ce in Asia si America Latina scolile sunt frecventate de tot mai multi copii.

Pe plan mondial, tarile arabe conduc detasat la nivel de somaj, rata in zona fiind de 14%, insa varful este atins pe teritoriile palestiniene, unde rata somajului este de 26%.

"Lumea araba este tanara, 60% dn populatie fiind mai tanara de 30 de ani. In 10-15 ani, in tarile arabe va fi necesar sa se creeze 100 de milioane de locuri de munca. Pentru a avea aceste locuri de munca trebuie sa inceapa sa modernizeze invatamantul", a declarat Marwan Muasher, unul dintre expertii Bancii Mondiale.

Sursa: Jurnalul National

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase