Home » D:News » Inele contraceptive vs plasturi contraceptivi

Inele contraceptive vs plasturi contraceptivi

Inele contraceptive vs plasturi contraceptivi
Publicat: 21.02.2008
Atat inelul, cat si plasturele elibereaza in organism aceiasi hormoni continuti si in pilula contraceptiva, dar inelul contraceptiv are dimensiuni foarte mici si se introduce in vagin o data pe luna, in timp ce plasturele se foloseste saptamanal.

Concluzia unui studiu realizat la Universitatea din Pittsburgh, SUA, arata ca 71% dintre femeile care au  folosit inelul  pe parcursul studiului au declarat ca vor continua cu aceasta metoda contraceptiva. In acelasi timp, 73% dintre femeile care au folosit plasturele au spus ca se vor intoarce la pilula.
Se pare ca plasturele poate duce la aparitia cheagurilor de sange la nivelul picioarelor, plamanilor si in alte organe vitale. Pentru a concluziona care metoda contraceptiva este mai buna, cercetatorii s-au bazat pe declaratiile a 500 de femei. Voluntarele, care foloseau pilula, au schimbat metoda contraceptiva cu inele sau plasturi timp de trei menstruatii. Femeile care foloseau plasturele erau de doua ori mai predispuse la a renunta la el dupa cele trei luni, fata de cele care foloseau inelul.
 
Femeile care au folosit inelul au fost foarte multumite si chiar doreau sa recomande această metoda si prietenelor.

Sursa: gandul.info

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase