Home » D:News » Descoperire soc: Hobbitii au existat si in Micronezia

Descoperire soc: Hobbitii au existat si in Micronezia

Descoperire soc: Hobbitii au existat si in Micronezia
Publicat: 11.03.2008
Cercetatorii au anuntat descoperirea a sute de schelete, apartinand unor oameni de mici dimensiuni, pe insula Palau din Oceanul Pacific. Stirea survine la numai sase ani dupa descoperirea fosilelor unor hominizi asemanatori in insula Flores din Indonezia.

Ramasitele au o vechime cuprinsa intre 900 si 2.900 de ani, fiind considerate in aceeasi linie evolutionala cu cele ale “Homo Sapiens”. Cele mai vechi oase sunt si cele mai reduse ca dimensiuni si arata cateva trasaturi considerate primitive, pentru rasa umana.
“Acestea nu sunt reprezentative, fiind foarte mici in realitate”, a declarat Lee Berger, paleontolog la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg, Africa de Sud.
Au fost descoperite doua tipuri de schelete in pesterile din Palau. Cele mai recente au fost gasite in apropierea gurii de intrare in grota si par normale din punct de vedere al marimii. Cele mai vechi au fost gasite la mare adancime, fiind mai stranii si mult mai mici.

Acestea din urma reprezinta oameni avand o inaltime cuprinsa intre 94 si 120 de centimetri si cu o greutate intre 32 si 41 de kilograme.
Oasele au fost descoperite in interiorul unor pesteri, unele dintre ele fiind aduse de valuri catre gura acesteia, precum o gramada de lemne plutitoare. Altele au ramas ingropate in solul nisipos, iar cele mai multe, inclusiv cateva cranii, au fost cimentate pe peretii grotelor.

 Sursa: Nationalgeographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase