Home » D:News » Culoarea pielii influenteaza atractia sexuala

Culoarea pielii influenteaza atractia sexuala

Culoarea pielii influenteaza atractia sexuala
Publicat: 18.03.2008
Barbatii prefera instinctiv femeile cu tenul „virginal”, precum actrita Keira Knightley, in timp ce femeile au tendinta de a prefera barbatii cu tenul mai inchis, precum George Clooney, asociati cu virilitatea si dorinta de a avea copii, sustin cercetatorii de la Universitatea din Toronto.

Expertii spun ca femeile cu tenul mai deschis, in toate tipurile de rase, sunt vazute ca un ideal, pentru ca subconstientul le asociaza cu inocenta, puritatea, virginitatea, vulnerabilitatea si bunatatea.
De cealalta parte, femeile prefera barbatii cu tenul mai inchis, pentru ca acestia sunt asociati in mod inconstient cu gandurile despre sex, mister si pericol.
Specialistii au analizat peste 2.000 de fotografii de femei si barbati utilizate in reclame si au descoperit ca tenul femeilor albe era cu 15,2% mai deschis decat pielea barbatilor albi. In acelasi timp, pielea femeilor de culoare era cu 11,1% mai palida decat cea al barbatilor de culoare.

Cercetatorii au mai descoperit ca femeile cu tenul mai inchis prezentau mai multe probabilitati de a purta mai puţine haine, subliniind astfel asocierea cu sexul.
Spre deosebire de acestea, femeile cu tenul mai deschis prezentau mai multe probabilitati de a purta tinute mai conservatoare, promovand idealul modestiei si al inocentei.

 
Sursa: Gandul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase