Home » D:News » Originile lui Leonardo da Vinci sunt inca invaluite in mister

Originile lui Leonardo da Vinci sunt inca invaluite in mister

Originile lui Leonardo da Vinci sunt inca invaluite in mister
Publicat: 10.04.2008
Desi astazi este considerat drept Marele Geniu al Renasterii, Leonardo da Vinci nu si-a dezvaluit inca toate secretele, originile sale ramanand necunoscute, in ciuda a peste 30 de ani de cercetari, anunta biografii Agnese Sabato si Alessandro Vezzosi.

Cei doi cercetatori au incercat in ultimele decenii reconstituirea arborelui genealogic al celui mai mare ganditor si inventator al Evului Mediu, in ciuda extrem de putinelor informatii existente in prezent.

De fapt, singura mentiune despre nasterea lui da Vinci apare intr-un document notarial din 1457: “Lionardo, in varsta de 5 ani, fiul nelegitim al lui San Piero si Caterina, care in prezent este casatorita cu Acchattabriga di Piero del Vaccha da Vinci.”

Daca biografii au reusit sa identifice persoana tatalui prezumtiv, San Piero, in cea a a unui notar florentin, absolut nicio informatie despre Caterina nu a putut fi descoperita. Arhivele din localitatea italiana Vinci nu pastreaza nicio mentiune despre mama lui Leonardo, desi legenda spune ca aceasta ar fi fost fata unor tarani din localitate.

„Cel mai probabil, Caterina ar fi fost o sclava de origine balcanica sau araba, cu atat mai mult cu cat multi dintre cetatenii din Florenta obisnuiau sa detina asemenea sclavi. Inregistrarile oficiale mentioneaza peste 550 de servitori in cadrul familiilor instarite, iar cautarea este cu atat mai grea cu cat majoritatea sclavelor purtau numele Maria, Marta sau Caterina”, anunta Vezzosi.

Desi originile sale raman contestate, cercetatorii italieni sunt de parere ca Leonardo da Vinci ar avea radacini arabe, asa cum au demonstrat analizele efectuate asupra amprentelor sale.

Sursa:Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase