Home » D:News » Umberto Eco isi adjudeca premiul Reino de Redonda pe 2008

Umberto Eco isi adjudeca premiul Reino de Redonda pe 2008

Umberto Eco isi adjudeca premiul Reino de Redonda pe 2008
Publicat: 14.04.2008
Eseistul si romancierul italian Umberto Eco, unul dintre cei mai prestigiosi intelectuali europeni, a castigat, vineri, premiul Reino de Redonda pentru "incredibila acuitate a eseurilor sale" si pentru "cvasi incomensurabila sa eruditie si neobosita sa curiozitate", informeaza cotidianul El Pais.

Acestea sunt cateva din motivele pentru care juriul i-a acordat premiul creat in 2001 de editura Reino de Redonda, fondata de scriitorul spaniol Javier Marías, pentru a premia, in fiecare an, opera unui scriitor sau cineast strain si de limba non-spaniola.

Castigatorul premiului pe 2008, care a primit titlul de Duce al Insulei din ziua de ieri si 6.000 de euro , a primit aceasta distinctie si pentru "capacitatea sa de a innoi genurile romanului clasic, carora le-a dat impuls, originalitate si o viata noua si lunga, de la romanul istoric la cel politic, de la cel thriller la cel fantastic si pana la cel stiintific".
 
Nascut in Alessandria (Piemont, Italia) in 1932, Umberto Eco a publicat peste 50 de opere. Printre lucrarile sale figureaza "Opera deschisa", "In cautarea limbii perfecte", "Limitele interpretarii", "Despre literatura", "Lector in fabula" sau volumul recent "Inainte ca racul".

"Numele Trandafirului" a fost romanul care l-a consacrat la nivel mondial, urmat de titluri precum "Pendulul lui Foucault", "Insula din ziua de ieri", "Baudolino" si "Misterioasa flacara a reginei Loana".

Printre autorii care au mai primit acest premiu se afla George Steiner, Ray Bradbury, Claudio Magris, Alice Munro si J. M. Coetzee.

Sursa:Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase