Home » D:News » In Gibraltar maimutele agresive sunt eutanasiate

In Gibraltar maimutele agresive sunt eutanasiate

In Gibraltar maimutele agresive sunt eutanasiate
Publicat: 16.04.2008
Un grup de cel putin 25 de maimute sunt condamnate la eutanasiere deoarece activitatile lor pun in pericol sanatatea populatiilor umane din insula, declara Ernest Britto, ministrul turismului din Gibraltar.

Acuzate de furt asupra turistilor, panicarea copiilor si transmiterea de maladii contagioase, doua dintre cele mai agresive exemplare din grupul problema au fost deja eutanasiate. Decizia nu a fost deloc usoara pentru nici unul dintre membrii consiliului director al insulei, continua ministrul Britto.

Maimutele din insula fac parte din specia macacului de Gibraltar, acesta specie se intalneste doar in Gibraltar, fiind pana in prezent sub protectia stricta a legilor locale.
Datorita acestei situatii numarul lor a crescut atat de mult incat grupurile de maimute au devenit agresive datorita lipsei resurselor de hrana. Din ce in ce mai multe grupuri de macaci devasteaza depozitele de alimente si restaurantele de pe plajele locale, iar in ultimul timp grupurile au trecut la sicanarea si agresarea turistilor care servesc masa in statiunile Catalan Bay si Sandy Bay.
In ciuda acestei situatii, localnicii si turistii in egala masura , si-au exprimat dezacordul cu privire la metoda capitala adoptata de autoritati.
Astfel, Hellen Thirlway, presedinta International Primate Protection League, a conceput un plan in care se propune sterilizarea unui numar de maimute pentru a preveni inmultirea lor excesiva. Propunerea care a primit sprijinul localnicilor si turistilor este dezbatuta in prezent de autoritatile insulei Gibraltar.

Sursa:NBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase