Home » D:News » Ploile acide distrug padurile Nord-Americane

Ploile acide distrug padurile Nord-Americane

Ploile acide distrug padurile Nord-Americane
Publicat: 03.06.2008
Acest fenomen a fost semnalat in intreaga lume incepand cu decada 1970-1980, si cu toate acestea, problema ploilor acide nu a disparut nici in prezent. Cecetatorii americani au descoperit recent efectele sale devastatoare in padurile din Nord-Estul Statelor Unite.

Ultimile estimari au aratat ca insasi solul din aceasta regiune este intr-un poces continuu de acidificare in ciuda descresterii ratei ploilor acide cu pana la 50 % incepand cu anul 1973 de cand se fac masuratori anuale. Acesta situatie risca sa duca la declinul productiei de sirop de artar din regiune. “Din fericire calitatea apei din izvoare se imbunatateste, dar calitatea solului continua in mod paradoxal sa se degradeze” declara autorul studiului, profesorul Richard Warby din cadrul Environ International Corporation din Princeton New Jersey. Ploile acide de pe teritoriul Statelor Unite sunt cauzate, in principal, de emisiile termocentralelor pe baza de carbuni, in special emisiilor de dioxid de sulf eliminate de acestea in atmosfera.

Acestea au scazut in intensitate datorita restrictionarii emisiilor de dioxid de sulf in urma edificarii aduse de Clear Air Act, intre anii 1970-1990, dar dupa acesta perioada, datorita incetarii restrictiilor, emisiile respective au crescut din nou. “Ce am descoperit este cu adevarat alarmant, nivelul ionilor de calciu din sol a scazut pe cand cantitatea de ioni de aluminiu s-a dublat. Practic activitatea industriala umana a inlocuit un nutrient valoros din sol cu o substanta extrem de toxica “ afirma co-autorul studiului, Dr. Charles Driscoll din cadrul Syracusa University.

Acesta estimeaza in continuare ca este nevoie de 200 de ani pana cand calitatea solului din regine va fi la parametrii naturali normali.

Sursa Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase