Home » D:News » Turismul spatial intra intr-o noua era

Turismul spatial intra intr-o noua era

Turismul spatial intra intr-o noua era
Publicat: 11.07.2008
Virgin Galactic, o companie de turism spatial, le ofera, mai nou, celor interesati, posibilitatea de a calatori in spatiu in schimbul unei sume de numai 200 000 de dolari, cu mult mai putin decat preturile percepute pana in prezent de alte companii similare, se anunta in editia online a publicatiei ruse, Pravda.

Chiar daca pretul este unul ridicat pentru cei mai multi dintre noi, agentia anunta ca, pana in prezent, pe lista de asteptare s-au inscris peste 250 de persoane dornice sa calatoreasca in afara spatiului terestru. Zborurile vor avea loc incepand cu anul 2010, atunci cand Virgin Galactic promite ca va lansa prima naveta spatiala, la o altitudine de circa 100 de kilometri.

Nava va decola de pe un aeropot privat din New Mexico, Statele Unite ale Americii, si va avea la bord 6 pasageri si doi membri ai echipajului. Compania estimeaza ca, datorita numarului mare de turisti care vor sa calatoreasca in spatiu, nava va efectua doua zboruri pe zi. Pentru cei interesati, Virgin Galactic a anuntat ca deja a inceput sa incaseze sumele necesare inscrierii.

Sursa: Pravda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase