Home » D:News » Internetul va fi accesibil pentru nevazatori

Internetul va fi accesibil pentru nevazatori

Internetul va fi accesibil pentru nevazatori
Publicat: 18.07.2008
Pentru persoanele nevazatoare cautarea pe Internet sau chat-ul cu amicii reprezinta o imposibilitate trista. Cu toate acestea, oamenii de stiinta anunta ca vor fi dezvoltate in curand, doua noi directii tehnologice care promit sa faca posibila acesarea datelor si a graficii inclusiv pentru comunitatea nevazatorilor.

Sistemul Pulse Smartpen care va fi pus in vanzare in decursul acestei luni, are capacitatea de a inregistra si a sincroniza orice data pe care o aude sau o tasteaza utilizatorul nevazator de PC.
Pe de alta parte, un alt sistem revolutionar, denumit WebAnywhere, este o retea libera de Internet care s-a lansat tot in decursul acestei luni.
WebAnywhere lucreaza ca un sintetizator de voce care poate converti un text de pe un site, intr-un discurs electronic care explica utilizatorului toate caracteristicile si functionalitatile unui site, portal sau casuta de e-mail.

Inaintea exploatarii utilitatii acestor noi tehnologii in munca de birou sau in salile de clasa, creatorii acestora sunt siguri ca lansarea lor pe piata poate duce la redimensionarea carierei si muncii persoanelor nevazatoare, pe langa deschiderea unei noi ere in cadrul transmiterii informatiei.
Smartpen-ul celor de la Pulse are o capacitate audio de a memora 100 de ore si 30 000 de pagini de informatii. Ambele elemente audio si video pot fi incarcate pe  computer printr-un cablu USB, care poate servi si la alimentarea Smartpen-ului.
WebAnywhere este un serviciu de internet care ajuta utilizatorul nevazator sa navigheze in spatiul virtual. sistemul are capacitatea de a transforma informatia vizuala in informatie tactil-auditiva.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase