Home » D:News » Oamenii poarta vina incalzirii globale

Oamenii poarta vina incalzirii globale

Oamenii poarta vina incalzirii globale
Publicat: 21.07.2008
Incalzirea globala din zilele noastre este rezultatul emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera, in urma activitatilor umane. Soarele nu se face vinovat de schimbarile climatice decat intr-un procent de maxim 15-20%, procent mult mai mic decat se credea initial, declara Manuel Vasquez, cercetator la Institutul de Astrofizica din Insulele Canare.

„In trecut, soarele reprezenta principala sursa a variatiiilor de temperatura inregistrate pe glob. Daca omul nu ar fi inceput sa arda combustibili fosili inca din secolul XIX, soarele ar fi reprezentat singurul factor de reglare a temperaturii pana la urmatoare glaciatiune. Oamenii, pur si simplu, au inceput un experiment pe care nu il pot controla si ale carui consecinte le suporta in prezent”, a adaugat Vasquez.

Cercetatorul spaniol si-a argumentat teoria prin ciclurile solare mentionate in istoria scrisa, dar si prin dovezile naturale din ultimii 10.000 de ani si pana in inaintea epocii industriale. „Exista numeroase dovezi care sa arate ca Soarele a urmat cicluri regulate in istorie. Provocare noastra este sa descoperim legatura dintre aceste cicluri si ceea ce le provoaca. Acolo va fi campul de lupta dintre lumea stiintei si schimbarile climatice”.

Conform studiului prezentat de Vasquez, temperatura Soarelui din ultimii 40 de ani, nu numai ca nu a crescut, ba mai mult, a scazut. Pentru a explica ce anume a dus la aparitia incalzirii globale, trebuie sa privim catre activitatile umane, a concluzionat acesta.

Sursa:ScienceDaily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase