Home » D:News » Egiptul a fost populat inca din Holocen

Egiptul a fost populat inca din Holocen

Egiptul a fost populat inca din Holocen
Publicat: 24.07.2008
O mica dar importanta descoperire, constand intr-un obiect confectionat in urma cu aproape 5.500 de ani, a fost efectuata in partea nordica a Deltei Nilului, dovedind prezenta umana inaintea primelor dinastii egiptene, anunta ScienceDaily.

Artefactul, constand intr-un fragment de piatra cioplita si carata de oameni, este cea mai veche dovada descoperita vreodata a existentei oamenilor in Delta Nilului. Analizele cu C14 au aratat ca plantele din jurul obiectului, datand din aceeasi perioada, au o vechime de aproape 5 milenii si jumatate, declara arheologii.

Obiectul, a carei utilizare a ramas necunoscuta, a fost descoperit la circa 7,5 metri adancime in mal si, conform specialistilor, nu a putut fi carat de apele Nilului sau de cele ale marii. Singura ipoteza plauzibila este cea a transportului efectuat de oameni pe o distanta de aproape 160 de kilometri de la cea mai veche asezare cunoscuta din regiunea in discutie.

Antropologii banuiau ca oamenii populasera deja Delta Nilului in perioada numita Holocen, dar nicio dovada a prezentei acestora nu fusese descoperita pana in prezent.

Sursa: ScienceDaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase