Home » D:News » Diamantele au adus viata pe Terra

Diamantele au adus viata pe Terra

Diamantele au adus viata pe Terra
Publicat: 29.07.2008
Unul dintre cele mai mari mistere cu care se confrunta comunitatea stiintifica il reprezinta aparitia vietii pe Terra. Studii de ultima ora arata, insa, ca diamantele sunt cele care au dus nasterea complexului proces evolutionist, anunta FoxNews.

Oamenii de stiinta au sustinut timp de mai multe decenii ca viata terestra isi are originile in substantele organice existente in asa numita „supa primordiala”, precursoarea compusilor chimici din prezent. Nimeni nu a putut, insa, sa explice cum simplii aminoacizi au fost asamblati astfel incat sa duca la geneza vietii.

Studiile arata totusi ca diamantele, forme cristalizate ale carbonului care au precedat viata cu sute de milioane de ani, sunt „vinovate” de aparitia acesteia. Teste efectuate inca din urma cu trei decenii au aratat ca diamantelor, tratate cu hidrogen, formeaza pe suprafata acestora picaturi de apa. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit in apa generata pe diamante slabe reactii electrice, ceea ce poate fi raspunsul la complexele procese care au dus la aparitia primelor forme de viata.

Conform specialistilor, in momentul in care primele particule organice au aterizat pe suprafata diamantelor hidrogenate, in urma cu miliarde de ani, reactia care a rezultat a fost suficienta pentru a da nastere unor molecule complexe, capabile sa dea nastere vietii.

Noua ipoteza tine cont si de teoria numita „panspermia”, care sustina ca particulele organice au venit din spatiul extraterestru prin intermediul meteoritilor si ai cometelor.

Sursa:FoxNews
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase