Home » D:News » WhiteKnightTwo, ascensorul spatial al companiei Virgin

WhiteKnightTwo, ascensorul spatial al companiei Virgin

WhiteKnightTwo, ascensorul spatial al companiei Virgin
Publicat: 29.07.2008
WhiteKnightTwo, motorul care va efectua primul zbor la toamna, va servi drept rampa de lansare pentru prima nava care va transporta turisti in spatiu, un prim pas catre cele mai ambitioase planuri ale turismului din viitor.

La mai putin de 6 luni de la prezentarea planului de design in imagini de sinteza, WhiteKnightTwo, apartinand companiei Virgin Intergalactic, a parasit hangarul in care a fost conceput. Motorul va fi cel care va duce la o altitudine de aproximativ 15 kilometri cea mai mica nava SpaceShipTwo, cu aripi pliante capabile sa poarte cativa turisti spatiali norocosi la o altitudine de 110 kilometri, in afara atmosferei terestre.

Botezat EVE, primul model al WhiteKnightTwo, cu o lungime de aproximativ 43 de metri, urmeaza sa intre in marea traditie a aviatiei.
Virgin Intergalactic a planificat primul zbor al « cavalerului alb » in toamna acestui an. Etapa urmatoare, la fel de importanta, va fi primul zbor care va include si SpaceShipTwo, prevazut pentru anul 2009.
Conform unui calendar bine stabilit, primii turisti ar trebui sa decoleze in spatiu in anul 2010, pentru un zbor de neuitat deasupra planetei albastre, contra unui bilet de 200 000 de dolari.

Sursa: Figaro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase