Home » D:News » Poarta catre lumea de dincolo, descoperita in Mexic

Poarta catre lumea de dincolo, descoperita in Mexic

Poarta catre lumea de dincolo, descoperita in Mexic
Publicat: 18.08.2008
Arheologii mexicani au anuntat descoperirea unui veritabil labirint de camere subterane, tuneluri si grote, unele dintre ele scufundate in apa, care contin ramasite umane si urme ale unei locuiri indelungate, anunta agentia de presa Reuters.

In imensul complex subteran, au fost identificate, pana in prezent, ruinele a 11 temple maiase si urme ale sacrificiilor umane care au avut loc in acest sit din peninsula Yucatan. Oamenii de stiinta sunt convinsi ca descoperirea lor nu este altceva decat portalul catre Xibalba, mitica lume subpamanteana din mitologia Maia. Conform vechilor scrieri maiase, asa numitele Popul Vuh, drumul care Xibalba era presarat cu nenumarate obstacole, rauri intesate de scorpioni si serpi, case parasite in care salasluiau lilieci vampiri si animale mitologice care ar fi putut ucide pe cei care s-ar fi aventurat intr-o asemenea calatorie subterana.

„Maiasii credeau ca sufletele mortilor trec prin acest pasaj insotite de un caine urias care putea vedea prin intuneric. Gravurile si ofrandele lasate aici confirma convingerea lor ca acesta era pasajul catre lumea de dincolo”, sustine Guillermo de Anda, unul dintre liderii echipelor de arheologi mexicani.

Civilizatia Maia reprezinta si astazi un mister pentru istorici. Enigmatica populatie a ridicat numeroase temple si cladiri extrem de elaborate in America Centrala inainte de a disparea misterios in jurul anului 900 d.H.

Sursa:Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase