Home » D:News » Cum sa detectezi o minciuna

Cum sa detectezi o minciuna

Cum sa detectezi o minciuna
Publicat: 21.08.2008
Daca vrei sa prinzi pe cineva cu minciuna, nu trebuie decat sa te uiti cu atentie la ochii lui. Mincinosii clipesc diferit in timp ce spun o minciuna si imediat dupa aceea, sustine un studiu efectuat de catre Universitatea Portsmouth.

Acestia clipesc foarte rar in timp ce rostesc minciuna, insa imediat dupa aceea bataile din gene se petrec de 8 ori mai rapid decat este normal.
“Este ciudat modul in care clipitul face diferenta intre mincinosi si cei care spun adevarul.”, declara dr. Sharon Leal, co-autor al studiului.

Psihologii sunt de parere ca aceasta noua descoperire ar putea fi folosita cu succes chiar si in mediile profesioniste, in care identificarea unei minciuni poate face diferenta dintre vinovat si nevinovat.
Se pare ca de vina este concentrarea excesiva asupra minciuni in sine si asupra gesturilor, care face ca in timpul rostirii minciunii clipitul sa se petreaca mai rar, pe cand reactia urmatoare poate reprezenta o eliberare a tensiunii acumulate in timpul performarii actului minciunii.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase