Home » D:News » Cat iti ia sa mergi timp de un an lumina ?

Cat iti ia sa mergi timp de un an lumina ?

Cat iti ia sa mergi timp de un an lumina ?
Publicat: 28.08.2008
Conform ultimelor calcule ale unor specialisti britanici, daca un om ar incepe sa mearga in momentul in care au aparut dinozaurii si ar continua sa paseasca timp de un an lumina, la sfarsitul acestei perioade ar ajunge in zilele noastre.

Se considera ca un an lumina acopera perioada in care lumina calatoreste in spatiul cosmic pe durata unui an de pe Terra. Mai precis, un an lumina are lungimea de 10 trilioane de kilometri. In astronomie, aceasta unitate de masura este folosita in cadrul masurarilor si estimarilor distantelor interstelare. Daca un om obisnuit strabate distanta de un kilometru in 10-14 minute, pentru parcurgerea unui an lumina acesta va fi nevoit sa mearga continuu timp de 225 milioane de ani terestri. In cazul in care omul respectiv ar folosi un prototip hipersonic de tipul X-43A, care atinge viteza de Mach 9,68, considerat cea mai rapida naveta cosmica din prezent, tot ar avea nevoie de 95 000 de ani terestri pentru a acoperi distanta unui an lumina.

Daca un om adult consuma circa 40 de calorii in strabaterea unei distante de un kilometru, pentru a acoperi nevoile energetice ale unei calatorii de un an lumina ar trebui sa consume circa 2 trilioane de batoane energetice vitaminizante. Cat despre numarul perechilor de incaltaminte folosite, acesta ar atinge cifra de 11,8 miliarde perechi.
Cea  mai apropiata stea de Soare este Proxima Centauri, aflata la 4,22 ani lumina de astrul solar.

Sursa : Popscience
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase