Home » D:News » Animalele domestice distrug mediul australian

Animalele domestice distrug mediul australian

Animalele domestice distrug mediul australian
Publicat: 29.08.2008
Mai mult de 40 % din suprafata Australiei reprezentata de un areal de dimensiunea Indiei, este inca neafectata de activitatea omului, ceea ce face ca Australia sa fie la fel de importanta pentru Biosfera precum selva amazoniana, afirma un studiu recent.

Conform raportului intocmit de Pew Environment Group and Nature Conservation, Australia detine una dintre cele mai mari portiuni de salbaticie, neafectata in vreun fel de interventia umana, din intreaga lume.
Studiul certifica faptul ca Australia este una dintre cele mari sase zone de natura salbatica din prezent, alaturi de taigaua siberiana, Antarctica, bazinul fluviului Amazon, desertul Sahara si nordul Canadei. Majoritatea zonelor naturale ale Australiei sunt situate in savana si desertul din centrul si nordul tarii, incluzand aici peninsula Capului York, campia Nullarbor, desertul Gibson si teritoriul aborigenilor Arhnem.

Aceste zone virgine sunt in pericol si la ora actuala, din cauza introducerii speciilor de animale straine de aceste biotopuri, fapt ce va duce intr-un final la distrugerea lor. Porcii, oile, iepurii, vulpile si bivolii introdusi in Australia de catre colonistii fermieri la sfarsitul secolului XIX au distrus deja o buna parte a ecosistemelor australiene. Cel mai batran continent al planetei adaposteste un nou record: in apele australiene exista cel mai mare organsim complex de pe Terra,  Marea Bariera de Corali.
Oficialitatile australiene intentioneaza recrutarea de urgenta a unui numar de 5 000 de rangeri de origine aborigena pentru a veghea la protejarea patrimoniului ecologic al acestei tari.

Sursa : Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase