Home » D:News » Tutankhamon redevine tata dupa 3500 de ani

Tutankhamon redevine tata dupa 3500 de ani

Tutankhamon redevine tata dupa 3500 de ani
Publicat: 02.09.2008
Cei doi fetusi descoperiti in mormantul faraonului adolescent, Tutankhamon, sunt, cel mai probabil, copiii gemeni ai acestuia, sustine profesorul Robert Connolly, una dintre personalitatile prezente la Conferinta de Farmacologie si Medicina in Vechiul Egipt, care a avut loc ieri la Manchester.

Disputa asupra celor doi fetusi dateaza inca din 1922, anul descoperirii mormantului de catre arheologul britanic Howard Carter. Una dintre cele mai raspandite teorii ale oamenilor de stiinta sustinea ca fetusii mumificati au fost asezati in mormantul faraonului pentru a ii permite acestuia sa apara in lumea de dincolo sub forma unui nou nascut.

Date recente arata insa ca Tutankhamon a fost, intr-adevar, tatal celor doi copii. „Am studiat mumia celui mai mare dintre fetusi si a reusit sa identific grupa de sange a acestuia. Comparata cu grupa sanguina a faraonului, aceasta a dovedit ca fetusul era chiar unul dintre copiii monarhului”, sustine Robert Connolly.

Descoperirea britanicului vines a faca lumina asupra liniei ereditare a lui Tutankhamon, unul dintre cele mai mari mistere pentru egiptologii contemporani.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase