Home » D:News » Fermele zgarie-nori, solutia viitoarei crize a alimentelor

Fermele zgarie-nori, solutia viitoarei crize a alimentelor

Fermele zgarie-nori, solutia viitoarei crize a alimentelor
Publicat: 26.09.2008
Noul concept se vrea o solutie adaptata atat lipsei de spatiu din marile aglomerari urbane, cat si un raspuns fata de asteptata criza a alimentelor care va lovi puternic in viitorul apropiat intregul mapamond. Ideea zgarie-norilor unde se practica agricultura apartine profesorului Dickson Despommier de la Columbia University.

Conceptul de bloc de mari inaltimi in cadrul caruia se va practica agricultura intre etajele si acoperisul acestuia, prinde tot mai mult teren pe fondul cresterii accelerate a pretului alimentelor de baza pe plan modial. Profesorul Despommier afirma ca o astfel de ferma de pe un zgarie-nori construit dupa conceptele sale, va putea produce circa 12 milioane de salate verzi in decursul unui an de zile.
Ideea profesorului Despommier a venit in anul 1999 in timpul unei discutii cu studentii sai referitoare la ecologia viitorului. Tinand cont ca pana in anul 2050 populatia Terrei va mai creste cu inca 3 miliarde de oameni, in timp ce 80 % din terenul cultivabil este deja dat in folosinta agriculturii, proiectul fermelor zgarie-nori primeste din ce in ce mai multa sustinere din partea specialistilor.
Fermele verticale pot apare nu doar in cadrul zgarie-norilor, ci si in forma de piramida, sustine acelasi Dickson Despommier.

Sursa : Daily Mail

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase