Home » D:News » Vaccinul anti-SIDA va fi gata in maxim 4 ani

Vaccinul anti-SIDA va fi gata in maxim 4 ani

Vaccinul anti-SIDA va fi gata in maxim 4 ani
Publicat: 07.10.2008
Un vaccin capabil sa invinga temutul virus HIV va exista pe piata in cel mult trei sau patru ani, asta si daca eforturile medicilor vor fi sustinute financiar, a tinut sa sublinieze proaspatul laureat al Premiului Nobel pentru Medicina, profesorul de origine franceza, Luc Montagnier.

Echipa condusa de Luc Montagnier a identificat virusul HIV in urma cu aproximativ 25 de ani, la Institutul Pasteur din Paris, iar savantul francez, acum in varsta de 76 de ani, a fost recompensat cu Premiul Nobel alaturi de alti doi savanti din Franta, respectiv Germania. Harald zur Hausen, omul de stiinta german, a primit Premiul Nobel pentru descoperirea virusului Papiloma Uman, care declanseaza cancerul de col uterin.

„Este posibil ca in maxim 4 ani un vaccin anti-SIDA sa fie deja disponibil pe piata. Cu toate acestea, consider ca va fi vorba de un vaccin terapeutic, decat de unul care sa previna boala. El va fi folosit pentru persoanele care au fost deja infectate”, sustine Luc Montagnier.

Premiul Nobel pentru Medicina este primul premiu dintre cele propuse de inventatorul dinamitei, suedezul Alfred Nobel, si a fost acordat, fara intrerupere, inca din 1901.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase