Home » D:News » Evolutia s-a oprit! Ce va urma?

Evolutia s-a oprit! Ce va urma?

Evolutia s-a oprit! Ce va urma?
Publicat: 08.10.2008
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca evolutia a luat sfarsit in zilele noastre, cel putin in cazul lui Homo Sapiens. Oamenii viitorului vor arata din punct de vedere fizic, identic cu cei din prezent, cel putin asa sustine un grup de savanti britanici care au studiat timp de cativa ani acest aspect.

Timp de sute de ani oamenii de stiinta au incercat sa-si imagineze cum va arata omul viitorului. Conform unora, oamenii sunt destinati sa evolueze in super-fiinte inzestrate cu o serie de capacitate paranormale, in timp ce alti cercetatori ne vad transformati in niste fiinte pitice, degradate si degenerate, inconjurate doar de ecrane si butoane, incapabili de a mai face miscare fizica.

De fapt, conform unui genetician de renume, ambele viziuni sunt gresite, iar fiinta umana si-a atins deja apogeul evolutiv. Profesorul Steve Jones din cadrul University College, Londra, este de parere ca factorii principali care conduc evolutia, precum selectia naturala si mutatiile genetice, nu mai joaca nici un rol important in cadrul speciei Homo sapiens sapiens. Conform profesorului Jones, oamenii de peste un milion de ani vor arata absolut identic cu cei din prezent.

“In prezent cunoastem atat de multe despre procesul evolutiv uman, incat putem face, fara nici un fel de rezerve, astfel de predictii referitoare la infatisarea oamenilor viitorului” continua profesorul Jones. De altfel, un studiu recent ne anunta ca nici mutatiile genetice nu mai pot influenta viitorul speciei umane. Faptul ca numarul tatilor tineri creste de la an la an are un efect sanatos asupra diversitatii genetice, evitandu-se situatiile din trecut, cu precadere cele din lumea musulmana, atunci cand un singur tata putea avea chiar si cateva sute de copii.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase