Home » D:News » Alcoolismul duce la micsorarea creierului

Alcoolismul duce la micsorarea creierului

Alcoolismul duce la micsorarea creierului
Publicat: 15.10.2008
Cu cat o persoana consuma mai mult alcool, cu atat dimensiunile creierului sau incep sa se micsoreze ireversibil. Uimitorul rezultat al studiului unei echipe de cercetatori americani raspunde astfel multor intrebari legate de nivelul inteligentei si capacitatea de a rationaliza si lua decizii corecte ale persoanelor alcoolice.

Odata cu inaintarea in varsta si instalarea procesului de imbatranire si degenerescenta biologica, creierul uman este la randu-i afectat de aceste procese, micsorandu-si dimensiunile cu 1,9% la fiecare 10 ani. In acelasi timp, volumul materiei albe din creier creste, ceea ce duce la probleme legate de procesul de gandire, invatare si memorare. In plus, apare si fenomenul dementei senile.

Carol Ann Paul, conducatoarea studiului, impreuna cu colegii sai, a cercetat un esalon de 1 839 de adulti cu varsta medie de 60 de ani. Majoritatea voluntarilor au consumat biverse tipuri de bauturi alcoolice, barbatii consumand in medie mai mult decat femeile. In ciuda acestei situatii, cercetatorii au observat in cadrul femeilor o legatura mai stransa intre consumul de bautura si modificarea volumului cerebral. Conform cercetatorilor, de vina ar fi dimensiunile mai mici ale organismului feminin si sensibilitatea mai mare la efectele alcoolului. In cadrul persoanelor suferinde de alcoolism sub forma cronicizata, situatia este mult mai grava, acestea dovedind o rata de dementa senila mult mai mare decat orica alta categorie de suferinzi varstnici.

Sursa : Science Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase