Home » D:News » Programul care intelege limbajul extraterestrilor

Programul care intelege limbajul extraterestrilor

Programul care intelege limbajul extraterestrilor
Publicat: 16.10.2008
Cercetatorii britanici au dezvoltat in premiera un program capabil sa identifice si chiar sa traduca mesajele extraterestre venite din spatiu, anunta New Scientist.

In eventualitatea ca viata extraterestra va fi intr-o zi descoperita, oamenii de stiinta se tem de faptul ca limbajul lor va fi imposibil de inteles. Si cum barierele de limba nu ar trebui sa fie o piedica in calea cunoasterii, o echipa din cadrul Metropolitan University a dezvoltat un software capabil sa descifreze structura limbajului lor, primul pas catre o comunicare corecta. Programul va compara sunetele extraterestre cu o baza de date formata din 60 de limbi umane diferite, pentru a vedea daca exista similaritati intre ele.
Dr. John Elliott, cel care a conceput programul, este de parere ca si o forma de comunicare extraterestra, dezvoltata departe de influenta terestra, poate avea tipare comune care ne-ar ajuta sa ne dam seama cat de inteligente sunt aceste forme de viata. “Limbajul trebuie sa fie structurat intr-un anumit fel, altfel programul va fi ineficient”, a declarat dr. Elliott pentru New Scientist.

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase