Home » D:News » Fermierul escroc nu scapa de inchisoare

Fermierul escroc nu scapa de inchisoare

Fermierul escroc nu scapa de inchisoare
Publicat: 18.11.2008
Un fermier din nordul Chinei a fost gasit vinovat de inselaciune si inducere in eroare a autoritatilor locale de catre o instanta de judecata din provincia Shaanxi. Vina sa consta in publicarea unei fotografii false in care ar figura un tigru din subspecia Amoy, considerata cea mai rara populatie de tigri din lume. In plus, fermierul a incasat de la autoritati o recompensa oferita de obicei persoanelor care semnaleaza redescoperirea unor specii rare.

Zhu Zhenglond, un fermier in varsta de 54 de ani care locuia in zona muntoasa din nordul provinciei Shaanxi, a fost recompensat de autoritati cu suma de 20 000 de yuani la finele anului trecut, cand acesta a adus o serie de fotografii care, conform spuselor sale, reprezentau un tigru Amoy, subspecie considerata disparuta din natura. Fotografia care reprezenta un tigru ascuns in desisurile unei paduri a starnit rumoare in randul zoologilor si conservationistilor din lumea intreaga, dupa ce a fost postata pe Internet de catre Zhou. Din acesta cauza, o echipa de investigatori chinezi, alaturi de o serie de experti in viata tigrilor, a pornit la analizarea detaliata a fotografiei precum si la interogarea fermierului.

Din nefericire, fotografia s-a dovedit a fi un fals ceea ce a dat nastere la un scandal de proportii in care presa chineza acuza autoritatile locale ca ar fi inscenat aceasta stire de senzatie, cu scopul explicit de a aduce turisti straini in zona.
Fermierul chinez a fost condamnat initial la doi ani si jumatate de inchisoare pentru fapta sa. Insa in urma apelului sau, precum si a ”imensului si netarmuritului regret” exprimat de Zhou, pedeapsa sa a fost redusa la trei luni de inchisoare, alaturi de restituirea integrala a recompensei, pe langa plata unei amende suplimentare de 2 000 yuani.
Tigrul Amoy (Panthera tigris amoyensis), este din nefericire nu doar cea mai rara subspecie de tigru, ci si una dintre cele mai pericitate mamifere,fiind inclus recent in topul celor mai rare 10 animale din lume.

Sursa : Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase