Home » D:News » Criza economica si extraterestrii

Criza economica si extraterestrii

Criza economica si extraterestrii
Publicat: 18.11.2008
Agentia spatiala americana, NASA, a anunta ca va amana viitoarele misiuni pe Marte si ca existenta vietii pe Planeta Rosie ca ramane un mister pentru o perioada nedeterminata de timp, anunta editia online a publicatiei britanice TheTelegraph.

Odata cu venirea iernii martiene si pierderea sondei spatiale Phoenix in fata celor -130 de grade Celsius, sperantele ca aceasta sa isi mai revina dupa indelungata sa hibernare sunt extrem de reduse. Pe de alta parte, sperantele oamenilor de stiinta de a afla daca pe Marte se afla sau a existat vreodata viata au fost spulberate in momentul in care a fost anuntata sistarea viitoarelor operatiuni. O noua misiune spatiala ar costa peste 2 miliarde de dolari, iar noua administratie de la Casa Alba nu pare dispusa sa ofere astfel de fonduri in toiul crizei economice mondiale.

Agentia spatiala europeana (ESA) se afla in acelasi impas. Initial, misiunea pe Planeta Rosie ar fi trebuit sa fie lansata in anul 2009. Ulterior, s-a amant pentru 2011, apoi pentru 2013. Ultimele informatii arata ca planurile au fost amanate pentru anul 2016. Cu toate acestea, viitorul este nesigur atata vreme cat ESA a cerut o suplimentare a fondurilor de la 600 de milioane de euro la 1,2 miliarde.

In aceste conditii, o eventuala intoarcere pe Marte a unei navete de pe Terra ar putea sa se produca peste cel putin 15 ani.

Sursa:TheTelegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase