Home » D:News » Yoga a fost interzisa in Malaezia

Yoga a fost interzisa in Malaezia

Yoga a fost interzisa in Malaezia
Publicat: 25.11.2008
Un inalt cleric musulman din Malezia a decretat ca niciun credincios al caii Islamului nu ar trebui sa practice Yoga, pe motiv ca aceasta stiinta multimilenara va duce la slabirea credintei sale in Islam.

“Yoga este interzisa pentru bunii musulmani. Practicarea ei duce la erodarea credintei in religia relevata Profetului Mohamed de catre insusi Allah. Motivul pentru care sfatuim toti musulmanii din Malezia sa nu mai practice Yoga este unul simplu si clar:
-Yoga nu este conforma cu preceptele Islamului”, declara Abdul Shukor Husin, presedinte al Consiliului National al Fatwa-ei, consiliu sustinut de guvernul Maleziei.
Islamul este religia majoritara din Malaezia, tara unde peste 60 % dintre cetateni sunt musulmani practicanti ai unei ramuri conservatoare a Islamului.
Yoga este o practica fizico-spirituala care a luat nastere in India Antica, acum circa 7 000 de ani, ajungand in prezent cel mai popular mijloc de relaxare si eliberare de stress printre locuitorii din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei.
Abdul Shukor Husin este de parere ca Yoga implica elemente religioase din Hinduism, incluzand aici recitarea de mantre, formule sacre hinduse care repetate in timp, au un efect pronuntat asupra psihicului si subconstientului uman. Opiniile sale sunt impartasite de catre Zakaria Stapa, profesor la Facultatea Islamica din cadrul Universitatii Nationale din Malaezia, care este convins ca Yoga poate duce la abandonarea religiei musulmane.
Consiliul Fatwa din Malaezia, este una dintre cele mai mari autoritati religioase islamice din tara. Recent, aceasta  a interzis femeilor malaeze sa se imbrace si sa se poarte ca niste barbati. Inainte de aceasta hotarare privitoare la vestimentatia si comportamentul femeilor, Consiliul Fatwa a interzis sub amenintarea pedepsei cu moartea, practicarea lesbianismului pe teritoriul Malaeziei.

Sursa : ABC

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase