Home » D:News » Salvati camilele! Mancati-le!

Salvati camilele! Mancati-le!

Salvati camilele! Mancati-le!
Publicat: 11.12.2008
Datorita cresterii alarmante a numarului de camile din deserturile australiene, fragilele ecosisteme din aceasta parte a lumii sunt pe cale de a fi distruse. In consecinta, autoritatile australiene au luat in consideratie reducerea efectivelor acestora prin organizarea de numeroase partide de vanatoare. Carnea camilelor va fi, ulterior, comercializata pentru consum.

Camilele din specia dromaderilor africani au fost introduse initial in Australia drept animale de povara in timpul perioadei de explorari si colonizari a deserturilor australiene. In prezent, in lipsa dusmanilor naturali, dromaderii au ajuns la o populatie ce depaseste un milion de exemplare. Conform ecologilor australieni, numarul crescut de camile a inceput deja sa distruga vegetatia tipica din desertul australian amplificand astfel procesul de degradare si eroziune a solului.
Profesorul Murray McGregor, coautor al studiului, afirma ca singura solutie care se impune este uciderea surplusului de camile. Fondurile obtinute din comercializarea carnii de camila vor fi varsate in conturile organizatiilor ecologiste care se ocupa de conservarea mediului natural din Australia.
Specialistii nutritionisti si gastronomi afirma ca produsele din carne de camila sunt, practic, “carnea viitorului”. Carnea de camila nu contine colesterol, dar are o cantitate de proteine, vitamine si minerale supreioara carnii de vita.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase