Home » D:News » Ce se va intampla cu noi atunci cand Terra va fi un urias oras?

Ce se va intampla cu noi atunci cand Terra va fi un urias oras?

Ce se va intampla cu noi atunci cand Terra va fi un urias oras?
Publicat: 18.12.2008
Orasele lumii cresc intr-un ritm accelerat in fiecare zi. Practic, oamenii de pretutindeni construiesc in fiecare saptamana echivalentul unui oras de marimea Vancouver-ului. Intr-o atare stare de lucruri, se estimeaza ca pana in anul 2030, marile orase vor ajunge sa aiba suprafete imense care sa cuprinda in totalitate un stat de mici dimensiuni.

Ce se va intampla in acel moment cu biodiversitatea Terrei si care vor fi efectele asupra oamenilor? – sunt doar doua dintre intrebarile pe care si le ridica Robert McDonald si Peter Kareiva McDonald, autorii studiului in cauza.

„Este evident faptul ca amprenta urbana a umanitatii acopera, in prezent, o mare parte a globului iar riscurile extinctiei pentru speciile de plante si animale sunt extrem de ridicate. Ca specie, omul a trait in mijlocul naturii timp de zeci sau sute de mii de ani, pentru ca acum majoritatea oamenilor sa traiasca in orase. Daca nu vom invata sa construim in comuniune cu natura, cat de curand nu vom mai avea o natura la care sa ne referim”, sustine Robert McDonald.

Conform ONU, umanitatea a devenit o specie urbana in 2007, anul in care peste 50% din populatia globului a ajuns sa traiasca in orase. Aceleasi date ne anunta ca, pana in anul 2030, 60% dintre oameni se vor muta in orase incluzand aici si pe aceia care vor migra de la sate in asezarile urbane.

„Ceea ce se intampla in acest moment este un biocid si el se extinde cu o viteza alarmanta. Expertii afirma ca peste jumatate din speciile de animale vor disparea pentru totdeauna pana la sfarsitul secolului. Plantele salbatice dispar, de asemenea. Cei mai multi biologi sustin ca ne aflam in mijlocul unei extinctii a vietii cum nu s-a mai vazut din Permian”, adauga unul dintre autorii studiului.

Sursa: Daily Galaxy

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase