Home » D:News » Mitul memoriei de trei secunde la pesti a fost daramat

Mitul memoriei de trei secunde la pesti a fost daramat

Mitul memoriei de trei secunde la pesti a fost daramat
Publicat: 09.01.2009
Cercetatorii biologi nu s-au multumit cu povestile despre incapacitatea cerebrala a pestilor si au vrut sa se convinga ca intr-adevar memoria de trei secunde este o realitate in cazul acestor vietuitoare marine. Rezultatele surprinzatoare ale studiului au aratat ca pestii au propriile lor secrete.

Creaturile despre care se spune ca au o memorie de trei secunde au demonstrat in cadrul unui studiu intreprins de cercetatorii din cadrul Institutului de Tehnologie Technion, ca isi pot aminti anumite obiceiuri chiar si dupa cinci luni. Experimentul presupunea asocierea unui anumit sunet cu activitatea de hranire a pestilor, astfel incat acestia sa faca o asociere intre cele doua. In momentul in care auzeau sunetul, pestii se adunau pentru a-si lua portia de hrana.

Ulterior, acestia au fost eliberati in mediul natural timp de cinci luni. La sfarsitul acestei perioade, cobaii au fost expusi la acelasi sunet, si, spre surprinderea biologilor, pestii s-au adunat pentru a-si primi masa. Descoperirea este utila mai ales in cazul fermelor piscicole, in cadrul carora noua tehnica va permite pestilor antrenati sa fie eliberati in mediul natural, unde resursele sunt mai bogate, urmand sa fie pescuiti cu ajutorul sunetelor.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase