Home » D:News » Cele mai tari jocuri video din 2008

Cele mai tari jocuri video din 2008

Cele mai tari jocuri video din 2008
Publicat: 10.03.2009
Academia Britanica de Arte, Film si Televiziune va inmana in aceasta seara, la Londra, in cadrul unei fastuoase ceremonii, premiile pentru cele mai bune jocuri din 2008 din industria de videogaming.

15 premii BAFTA vor fi oferite in aceasta seara, criticii intuind ca veteranul creator si producator Peter Molyneux se va numara printre castigatori pentru Fable II, alaturi de regizorul Steven Spielberg pentru implicarea sa in jocul Boom Blox si echipele care au facut Call of Duty 4 si Grand Theft Auto IV, marile revelatii ale anului trecut, fiecare nominalizata la cate 7 categorii. Premiile BAFTA Video Game sunt oferite pentru a recunoaste tot ceea ce este mai bun in nivelul artistic, creativitatea si inovatiile tehnologice din jocurile video. BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) a inceput sa ofere premii pentru industria de jocuri video inca din 1998, insa de abia incepand cu 2004, evenimentul s-a separat de ceremonia de premiere a filmelor artistice si a celor de televiziune.

In competitia din acest an au intrat 39 de jocuri. In afara de cele 15 premii care vor fi oferite in urma jurizarii unui grup de experti din industria de videogaming, se va mai acorda inca un premiu popular, in urma votului publicului. De asemenea, Academia va inmana un premiu pentru intreaga activitate lui Nolan Bushnell, fondatorul Atari si creatorul primului joc video cu succes de masa, Pong, lansat in 1972 (acel ping-pong alb negru cu doua linii pe post de palete si o biluta pe post de minge).

Pentru Jocul Anului 2008 se intrec 10 titluri: Call of Duty 4 Modern Warfare, Fallout 3, Gear of War 2, Grand Theft Auto IV, Guitar Hero World Tour, Left 4 Dead, LittleBigPlanet, Professor Layout, Wii Fit si World Of Warcraft Lich King. Preferatul redactorilor DESCOPERA este Fallout 3, RPG-ul postapocaliptic al americanilor de la Bethesda. Voi cine credeti ca ar merita sa castige marele premiu?     

UPDATE: Marii castigatori au fost Call of Duty 4 – Jocul Anului 2008, acordat in urma votului popular si Super Mario Galaxy – Best Game, acordat in urma votului specialistilor. La sectiunea Action&Adventure a castigat Fable II (nu disperati, varianta PC va iesi probabil pe piata in prag de Craciun 2009), la Sport – premiul s-a dus la Grid, iar la Strategy a castigat Sid Meier’s Civilisation Revolution. COD4 a mai luat premii la categoriile Gameplay si Story&Character, iar Multiplayer-ul a fost castigat de Left 4 dead. In mod surprinzator, Fallout 3 si GTA IV au plecat acasa cu mainile goale.

Sursa: BAFTA

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase