Home » D:News » Iisus, Budha si vechii egipteni erau ucrainieni?

Iisus, Budha si vechii egipteni erau ucrainieni?

Publicat: 18.03.2009
Nu, nu este vorba de o descoperire epocala care sa schimbe din temelii conceptiile despre istoria veche a omenirii. Ipoteza a aparut insa in presa ucraineana si, spre dezamagirea vecinilor nostri din nord, ea nu a starnit decat zambete in randul istoricilor si al oamenilor de stiinta.

„Este foarte posibil ca Budha sa fi fost un membru al tribului scit denumit Budin, trib care a existat pe actualul teritoriu al Ucrainei in urma cu aproximativ patru milenii. Numele acestei culturi stravechi a ramas prezent in numele anumitor localitati: Seredina Buda, Buda si altele. De fapt, este aproape clar ca Budha a fost un arian scit, membru al tribului Budin. Descendenti ai budinilor mai traiesc astazi in apropiere de Sumsky si Chernigov, precum si in zonele din vecinatatea Belarusului si Rusiei”, se afirma in publicatia oficiala a guvernului, Vocea Ucrainei.

Articolul senzationalist a fost semnat, spre surprinderea oamenilor de stiinta, de o somitate in domeniu, Valery Bebik, doctor in stiinte politice, membru al Universitatii Ucrainiene, si presedinte al mai multor asociatii de stiinte politice.

Bebik nu este la prima „isprava de acest gen”, el incercand sa demonstreze rolul fundamental jucat de civilizatia ucraineana in istoria omenirii. Nu mai departe de anul trecut, savantul a sustinut ca vechii egipteni isi au originea in stepele Ucrainei.

„Numele unuia dintre cele mai importante temple egiptene, Het-ka-Ptah, suna la fel ca si cuvintele ucrainiene hata si ptaha (pasare si casa). Vechile picturi egiptene arata ca reginele aveau parul blond si ochi albastri, exact ca ucrainiencele de astazi. O atentie deosebita trebuie acordata insa tridentului, unul dintre simbolurile prezente pe stema Ucrainei, care se regaseste in multe picturi din anticul Egipt”, sustine acelasi Valery Bebik.

Cea mai traznita teorie a savantului este insa cea legata de originile lui Iisus Hristos. In opinia lui Bebik, Mantuitorul S-a nascut, de fapt, cu 3000 de ani inaintea datei acceptate de canoanele bisericesti. Mai mult, El a vorbit limba copta, o limba apropiata de cea a stramosilor ucrainienilor de azi.

Sursa:Pravda

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase