Home » D:News » Somnul ne permite acumularea suplimentara de cunostinte

Somnul ne permite acumularea suplimentara de cunostinte

Somnul ne permite acumularea suplimentara de cunostinte
Publicat: 02.04.2009
Conform studiului desfasurat de cercetatorii Univeritatii de Medicina din Washington, somnul face mai mult decat sa ne faciliteze recuperearea dupa stres si extenuare, el reconfigureaza creierul astfel incat acesta sa poata acumula mai multe informatii.

Oamenii de stiinta care au cercetat musculitele de otet au descoperit ca, in timp ce organismul acestora se odihneste, creierul lor este ocupat cu eliberarea spatiului necesar conexiunilor ce vor fi realizate ulterior intre neuroni. De vreme ce regimul de somn al musculitelor de otet este similar cu cel uman, cercetatorii considera ca descoperirea lor s-ar putea dovedi relevanta si in cazul oamenilor. Se crede despre creierul uman ca poate fi suprasaturat cu informatii, pierzandu-si capacitatea de invatare in absenta eliminarii, pe timpul somnului, a unor conexiuni cerebrale (sinapse) formate in timpul zilei.

Studiul cercetatorilor americani a demonstrat ca somnul le ajuta pe musculitele de otet sa-si elibereze creierele pentru noi informatii. Nu se stie exact cum sunt eliminate sinapsele, dar expertii sunt de parere ca organul cerebral retine informatiile mai folositoare si mai importante, acesta fiind criteriul principal de triere a bagajului cognitiv.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase