Home » D:News » Tezaur babilonian, scos la lumina in Irak

Tezaur babilonian, scos la lumina in Irak

Tezaur babilonian, scos la lumina in Irak
Publicat: 03.04.2009
Peste 4000 de artefacte babiloniene au fost scoase la lumina de o echipa de arheologi irakieni, in ceea ce se anunta deja una dintre cele mai mari descoperiri arheologice ale noului mileniu.

Conform comunicatului emis de Ministerul Turismului si al Antichitatilor din Irak, descoperirea vine dupa doi ani de munca asidua in peste 20 de situri diferite dintre Tigru si Eufrat, teritoriul anticei Mesopotamii. Specialistii afirma ca valoarea obiectelor nu poate fi calculata si ca importanta lor este una semnificativa pentru istoria Irakului.

Tezaurul format din sigilii regale, talismane si tablite de lut cu numeroase inscrisuri cuneiforme a fost transportat la Muzeul National din Bagdad, acolo unde urmeaza sa fie studiat si, ulterior, expus publicului larg.

Irakul se confrunta insa cu o recrudescenta a fenomenului infractionalitatii, mai ales in domeniul antichitatilor. De la inceperea razboiului si pana in prezent, aproximativ 15.000 de artefacte au disparut peste granita si doar 6000 dintre acestea au mai fost recuperate.

Sursa: Astigan

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase