Home » D:News » Primul transplant facial complet a fost facut in Franta

Primul transplant facial complet a fost facut in Franta

Primul transplant facial complet a fost facut in Franta
Publicat: 08.04.2009
O echipa de chirurgi esteticienti din Franta a realizat in premiera mondiala primul transplant facial complet dupa doua operatii in decurs de doar doua saptamani.

Profesorul Laurent Lantieri, coordonatorul echipei de chirurgi, a mai performat in trecut trei din cele sase operatii faciale partiale efectuate pana in prezent pe plan mondial. Dr. Lantieri a declarat presei ca operatia a fost un succes, echipa sa de chirurgi reusind sa transplanteze cu exactitate fiecare trasatura faciala. Operatia a avut loc la o clinica specializata din Paris, iar beneficiarul a fost un barbat caruia i-a fost tranplantata intreaga fata. Primul transplant partial de fata a fost efectuat cu succes tot in Franta, de catre echipa de medici a clinicii din Amiens. Pacienta Isabelle Dinoire, in varsta de 38 de ani a fost muscata de fata de catre propriul caine, medicii fiind nevoiti sa-i transplanteze un nou nas, o noua barbie si buza inferioara.

Echipa profesorului Laurent Lantieri a avut o misiune extrem de dificila in sala de operatii a spitalului Henri Mondor din Paris. Chirurgii au avut nevoie de 15 ore pentru a-i trnaplanta complet o fata noua unui barbat de 30 ani, ale carui trasaturi faciale au fost spulberate de un glont in urma unui accident de vanatoare.

Sursa : BBCNews
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase