Home » D:News » Creaturile marine se adapteaza foarte repede conditiilor extreme

Creaturile marine se adapteaza foarte repede conditiilor extreme

Creaturile marine se adapteaza foarte repede conditiilor extreme
Publicat: 07.05.2009
Un vulcan subacvatic activ care imprastie in jurul sau torente de lava si gaze toxice a devenit punct de interes pentru biologi, dupa ce acestia au observat o multime de forme de viata care se dezvolta in aceste conditii extreme.

Cercetatorii sunt de parere ca studierea lor poate oferi raspunsuri privitoare la modul in care viata marina s-a adaptat la un mediul din ce in ce mai acid. Vulcanul subacvatic care se afla in apropierea insulei Guam erupe atat de des incat, pana in prezent, a creat un con cu o inaltime de 31 de metri si 299 de metri in latime.

In ciuda conditiilor extreme pe care prezenta unui vulcan activ le intretine, un numar mare de creaturi marine, printre care creveti, crabi si moluste traiesc aici.
“Aceste creaturi sunt foarte bine adaptate la mediu, toxic insa, pentru viata marina normala. In mod straniu, viata de aici este de fapt sustinuta de eruptiile vulcanice”, declara Bill Chadwick, vulcanolog in cadrul Oregon State University.

In prezent, exista o tendinta accelerata de acidifiere a oceanelor, fapt care poate dauna grav icrelor de peste si larvelor, influentand chiar si formarea scoicilor.
“Submarinii vulcanici sunt locurile ideale pentru a studia modalitatile prin care vietuitoarele se adapteaza in mediile acide”, adauga Chadwick.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase