Home » D:News » Primele podoabe ale omului

Primele podoabe ale omului

Primele podoabe ale omului
Publicat: 12.05.2009
Cochilii gaurite artificial, datand din “zorii” civilizatiei umane, au fost descoperite de un grup de cercetatori anglo-marocan in Grotte des Pigeons din Taforalt, o localitate din partea orientala a Marocului.

Cochiliile gaurite se afla de ceva timp in centrul unei polemici cu privire la originea comportamentului modern al primilor oameni. Multi paleoantropologi si arheologi considera ca utilizarea acestora ca podoabe ar constitui dovada ca fiintele umane moderne din punct de vedere anatomic si-ar fi dezvoltat si o sofisticata cultura materiala simbolica. "Contextul arheologic si cronologic al descoperirilor de la Taforalt sugereaza existenta unei traditii a acestui tip de ornamente mult mai veche decat s-a crezut a fi pana acum, lucru ce ne face sa credem ca este vorba despre primele podoabe aparute in lume”, a comentat Abdejalil Bouzouggar, de la Institutul National de Stiinte ale Arheologiei si Patrimoniu din Maroc.
Dupa toate probabilitatile, desi nu s-a stabilit inca cu certitudine, noile podoabe descoperite dateaza de peste 110.000 de ani. Pana acum, cele mai vechi artefacte de acest gen, datate fara nicio umbra de indoiala, au fost 41 de cochilii de acum 72.000 de ani, dezgropate de arheologi in caverna Blombos din Africa de Sud.

Sursa: Le Scienze

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase