Home » D:News » “Alergici” la tv si la telefoane mobile

“Alergici” la tv si la telefoane mobile

“Alergici” la tv si la telefoane mobile
Publicat: 20.05.2009
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), desi nu este inca recunoscuta ca atare, sensibilitatea la undele electromagnetice este o maladie in toata puterea cuvantului, de care sufera circa 3% din populatia globului.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Departamentul de neuro-psihiatrie din cadrul Karolinska Institute din Stocholm a demonstrat ca exista o forma de alergie la undele electromagnetice emise de aparatura folosita zi de zi. Olle Johansson, care studiaza acest fenomen de 20 de ani, a devenit un soi de purtator de cuvant al tuturor persoanelor care se declara “electrosensibile” si acuza dureri de cap, tahicardie, ameteli, si o stare de oboseala generala, ori de cate ori folosesc telefonul mobil sau incalzesc o farfurie cu mancare in cuptorul cu microunde. De altfel, gratie studiilor lui Johansson, Suedia este si singura tara din lume unde aceasta maladie este recunoscuta ca atare (Canada, Statele Unite, Elvetia, Marea Britanie evalueaza si ele aceasta posibilitate).

Potrivit omului de stiinta, persoanele cu sensibilitate la undele electromagnetice sufera de o forma de alergie in toata regula: intr-un articol publicat in revista "Pathophysiology", Johansson a prezentat rezultatele a zeci de studii pe tema sistemului imunitar uman si a interactiunii intre acesta si undele magnetice emise de aparatele electronice. Concluzia? Asa cum s-a dezvoltat el pe parcursul evolutiei, sistemul imunitar uman nu este capabil sa faca fata “alergenilor” electromagnetici continuti de semnalele tv, undele radio, micro-undele telefoanelor mobile si WiFi, semnalele radar, razele-X si radioctivitatea artificiala. Potrivit cercetatorului, acestia sunt noii “dusmani” ai organismului uman, in fata carora suntem lipsiti de aparare.

Sursa: La Repubblica

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase