Home » D:News » Fotbalul dauneaza grav sanatatii

Fotbalul dauneaza grav sanatatii

Fotbalul dauneaza grav sanatatii
Publicat: 27.05.2009
Expertii avertizeaza: ascultatul meciurilor de fotbal in timp ce va aflati la volan va pune viata in pericol prin cresterea riscului accidentelor rutiere.

Studiile au aratat ca fanii care asculta meciuri in timp ce conduc au tendinta de a-si manifesta trairile in timpul mersului: accelereaza peste limita, franeaza brusc si, in general, nu sunt atenti, fiind coplesiti de tensiunea inerenta unui meci de fotbal.

“Este bine cunoscut faptul ca discutiile la telefonul mobil distrag atenia soferilor, ceea ce creste posibilitatea unui accident rutier, insa mai sunt si alte activitati cu acelasi rezultat”, este de parere profesorul Michael J Pont din cadrul Universitatii Leicester.

Studiile au fost efectuate intr-un simulator, iar subiectii erau atat microbisti impatimiti, cat si oameni mai putin interesati de fotbal. In vreme ce fanii accelerau pe masura ce meciul devenea din ce in ce mai tensionat, depasind vitezele de limita in momentele atacurilor la poarta, cei neinteresati de sport au reusit sa mearga regulamentar si sa nu depaseasca limitele de viteza.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase