Home » D:News » Urme de “viata” “la bordul” unui meteorit

Urme de “viata” “la bordul” unui meteorit

Urme de “viata” “la bordul” unui meteorit
Publicat: 29.05.2009
Urme de acid formic, o molecula aflata la baza originilor vietii terestre, au fost identificate intr-o cantitate record pe suprafata unui meteorit care s-a prabusit in apele lacului canadian Tagish in anul 2000.

Temperaturile scazute ale lacului au impiedicat volatilizarea rapida a substantei chmimice. 850 grame de material au fost recuperate din meteoritul scufundat si supuse unor analize amanuntite. In urma investigatiilor, specialistii au detectat o cantitate de acid formic de patru ori mai mare decat in cazul oricarui alt meteorit prabusit pe Pamant.

Confom cercetatorilor, care au tratat chestiunea intr-o sedinta a Uniunii Americane de Geofizica, acidul formic este de natura extraterestra. Substanta este considerata o compoenta organica, deoarece este bogata in carbon.

Izotopii de hidrogen care se gasesc in acidul formic sugereaza ca acesta s-ar fi format, cel mai probabil, in regiunile foarte reci ale spatiului, chiar inainte de existenta Sistemului nostru Solar. Oamenii de stiinta cred despre acidul foric ca este o substanta primordiala a vietii, ce ar fi putut contribui si la transformarea primitivului ARN in ADN. Descoperirea ridica noi semne de intrebare cu referire la posibilitatea existentei formelor de viata in afara planetei noastre.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase